Читај ми

ОСНОВНА ШКОЛА У ЛЕДИНЦИМА ДОБИЛА ФИСКУЛТУРНУ САЛУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем посетио Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Новим Лединцима где је изграђена нова фискултурна сала опремљена трибинама, грађена по принципу енергетске ефикасности, која се загрева системом топлотних пумпи.  У тој школи се настава одвија у две школске зграде - матичној у Сремској Каменици и у подручној у Новим Лединцима. Фискултурна сала у Лединцима има велики значај за ученике, јер први пут добијају модерно опремљен простор у којем ће моћи на ефикасан начин да се реализују часови физичке културе, као и додатне активности кроз акцију „Бесплатан спорт у школама“ које организује Град.

- На леп начин смо почели обележавање 270. рођендана Града Новог Сада, завршетком фискултурне сале у подручној школи „Јован Јовановић Змај“ у Лединцима. Сада можемо рећи да практично све основне школе на територији Новог Сада имају или су при крају изградње школских сала, чиме ретко који град може да се поноси. У Основној школи „Вељко Влаховић“, још је летос почела изградња и верујем да ће ове године бити завршена потпуно нова и модерна фискултурна сала. Дакле, стечени су услови да се сви ђаци основних школа могу бавити фискултуром, разним спортовима и што је најважније, да буду на спортским теренима,  а не да проводе време на мање квалитетан или неквалитетан начин. Ово је јасна порука да градска управа води рачуна о развијености свих делова града, да су једнако битни Лединци, Стари Лединци и Сремска Каменица, као што су битни Каћ, Лиман, Ковиљ или Детелинара. Инвестиција у ову фискултурну салу је финансирана из буџета Града преко Управе за образовање у износу од око 70 милиона динара, а додатно је Град инвестирао и 35 милиона динара за топлотне системе у матичној згради ове школе у Сремској Каменици.  Дакле, Град је издвојио нешто више од 105 милиона из буџета само за ову школу, али нећемо стати на томе. Јуче смо на седници Градског већа усвојили инвестиционе планове за основне и средње школе и предшколску установу са територије града, за чију реализацију ће у укупном износу бити издвојено око 750 милиона динара за 2018. годину. Настављамо са снажним улагањима у образовање, а акценат ћемо ставити на пројектовање и планове како бисмо наредних година могли још више да градимо и инвестирамо  - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Ученици школе извели су приредбу након које је градоначелник уручио пригодне поклоне првацима те школе у виду књиге-сликовнице о Новом Саду „Град голубијег срца“ чије издавање је помогла Градска управа за привреду, преко Туристичке организације Града Новог Сада. Исту књигу, добиће сви ученици првог разреда новосадских основних школа, а поводом 1. фебруара Дана града.

Директорка Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Александра Ћирић захвалила се Граду и рекла да ће то много значити ученицима којих је у тој школи око 180.

- Ова сала, површине око 800 метара квадратних, је почела да се гради у фебруару 2016, а завршена је крајем 2017. године. Наша школа само расте, а можемо се похвалити тиме да смо ове године по први пут у Лединцима уписали чак два одељења ђака у први разред – рекла је Александра Ћирић.

Нови Сад, 31. јануар 2018. године