Читај ми

ОСНОВЦИ СА КОСОВА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је у Градској кући децу из ОШ „Трајко Перић“ из Ранилуга којa су у посети Новом Саду од 20. до 24. августа. Пријему су присусутвовали представници општине Ранилуг као и организатори ове посете.

- Велика ми је част што данас могу да поздравим наше драге госте са Косова и Метохије, који у нашем граду могу да се осећају као у својој кући. Град Нови Сад је заједно са Градском библиотеком Нови Сад ове године организовао донацију од 2500 књига као помоћ библиотеци у Ранилугу и хуманитарну помоћ за општину у виду 120 пакетића за бебе. За последње три године ова градска власт је исказала велики сензибилитет према нашем становништу са Косова и Метохије и сигурно је да ће наставити тим путем - рекао је Александар Петровић и пожелео гостима пријатан боравак у Новом Саду.

Заменик председника општине Ранилуг Владица Аритоновић захвалио се организаторима посете, као и Граду Новом Саду на пријему у Градској кући и на помоћи коју им је Нови Сад до сада донирао. Он је истакао да је педесеторо деце презадовољно овом посетом, као и то да је ово идеална прилика да основци из Ранилуга упознају и овај део Србије.

Градска библиотека у Новом Саду, Црвени крст Новог Сада и Епархија сремска организовали су петодневни боравак деце из Косовског Поморавља у манастирима Крушедол и Велика Ремета и у Новом Саду. Малишани ће током боравка обићи Сремске Карловце, Стражилово, фрушкогорске манастире, као и Матицу српску, Градску библиотеку у Новом Саду, Музеј града Новог Сада и друге културне институције.

Нови Сад, 21. август 2015. године