Читај ми

ОШ „ПРВА ВОЈВОЂАНСКА БРИГАДА“ ДОБИЛА СПОРТСКЕ РЕКВИЗИТЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетиo je ОШ „Прва војвођанска бригада“ и том приликом представницима школе уручио спортске реквизите за наставу физичког васпитања. Та донација реализована је у оквиру Програма „Спорт у школе“ који финансира Град Нови Сад, а спроводи Савез за школски спорт града Новог Сада.

-Овим програмом који траје већ пет година обухватили смо све ученике основних школа са територије Новог Сада. Сваке године из буџета издвајамо око 20 милиона динара за бесплатан школски спорт, са циљем да подстакнемо основце да се баве физичком активношћу и унапредимо услове за бављење школским спортом. Осим тога, Програмом се промовише здравље деце, афирмишу се вредности и значај организоване физичке активности у социјализацији деце, развијају дечије потребе за кретањем, укључујемо их у бесплатне ваннаставне активности, а реализују се и други циљеви који су изузетно важни за здрав живот и правилан развој деце основношколског узраста – изјавио је Огњен Цвјетићанин и додао да ће Град наставити да улаже у школски спорт.

У ОШ „Прва војвођанска бригада“ се од првог до четвртог разреда, као и у свим основним школама спроводи програм који има за циљ да применом различитих  средстава и метода физичког вежбања и тренинга, помаже оптималном расту и развоју детета, утиче на развој моторичких способности с нагласком на координацију, снагу, брзину, равнотежу, спретност, прецизност и издржљивост, задовољава примарне мотиве детета, а посебно потребу за игром, кретањем и уводи децу у организовани систем за игру, такмичење и манифестације, а од петог до осмог разреда се као спорт реализује одбојка кроз дупли програм.

Имајући у виду наведено, школи су додељене препоне, вијаче, маркери за обележавање, координационе мердевине, сетови за бадминтон, вортекс, базе, гимнастичке палице, пљоснати обручи, хула хоп обручи, чуњеви са рупицама, лопте и други реквизити.

Нови Сад, 29. март 2022. године