Читај ми

ОШ „ЈОВАН ДУЧИЋ“ ДОБИЛА РЕКВИЗИТЕ ЗА НАСТАВУ ФИЗИЧКОГ

Руска компанија „RZD International“ донирала Основној школи „Јован Дучић“, у Петроварадину реквизите за наставу физичког васпитања. Донацију, у вредности пола милиона динара, директорки школе Ружици Павловић уручио је директор компаније Мансурбек Султанов, а примопредаји су присуствовали чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић се том приликом захвалила директору компаније „RZD International“ на улагању у новосадске школе.

- Иако Град Нови Сад издваја велика средства, чак 6,2 милијарде динара за образовање, драгоцена нам је свака донација како би наши ученици имали што боље услове у школама. Ова компанија је издвојила значајна средства за ОШ „Јован Поповић“, 2019. године су реконструисали салу за физичко, потпуно су опремили информатички кабинет и представљају добар пример друштвено одговорног пословања. Јуче је почела нова школска година, ученици у школу иду редовно и надам се да ће таква ситуација потрајати што дуже и да ће оваквих догађаја бити све више- изјавила је Дина Вучинић.

Директор компаније „RZD International“ Мансурбек Султанов објаснио је да су спортски реквизити поклон ученицима школе за почетак школске године.

- Наша компанија гради и модернизује пруге широм Србије. Од самог почетка, паралелно са тим послом, улажемо у школе које се налазе у местима где радимо јер желимо да допринесемо бољим условима живота људи. Ово је већ шеста школа у коју смо инвестирали, њима смо прошле године поклонили савремену информатичку учионицу и реновирали смо школску салу - рекао је Мансурбек Султанов.

Директорка Ружица Павловић се захвалила Мансурбеку Султанову на свему што је руска компанија учинила за школу и нагласила да ће поклоњени реквизити допринети квалитету наставе физичког васпитања и раду школских секција, као и успеху ученика на спортским такмичењима.

Нови Сад, 2. септембар 2021. године