Читај ми

ОРГАНИЗАТОРИ И УЧЕСНИЦИ 7. ФЕСТИВАЛА ''ЗЛАТНИ АНСАМБЛИ ВОЈВОДИНЕ'' У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је организаторе и учеснике 7. Фестивала ''Златни ансамбли Војводине'' који ће бити одржан 12. и 13. новембра у Студију М и Позоришту младих, a поводом Дана присаједињења Војводине Србији и уласка српске војске у Нови Сад 1918. године.

- Посебно ми је задовољство што овај, седми по реду, фестивал ''Златни ансамбли Војводине'' има међународни карактер, и што су данас са нама наши пријатељи из Белорусије. Драго ми је да сте у Србији, у Новом Саду и убеђен сам да ћете понети најлепше утиске о нашем граду и држави. Такође сам сигуран да ћете допринети овом сјајном фестивалу сплета игара и ношњи, који значајно доприноси лепшој културној слици ових простора – рекао је градоначелник захваливши се организатору овог фестивала - ансамблу „Вила“.

Председник организационог одбора фестивала Милан Балаћ рекао је да је манифестација ове године међународног карактера јер учествују и ансамбли из Белорусије и Мађарске.

- Један од циљева фестивала је и обележавање дана присаједињења Војводине Србији и уласка српске војске у Нови Сад. Такође, намера нам је и развијање, неговање и презентовање музичко-сценске уметности међу младима, подстицање међусобног упознавања, сарадње и размене искустава – нагласио је Милан Балаћ.

Фестивал почиње вечерас у Студију М у 20 часова наступом хорова и оркестара, а сутра, 13. новембра сви заинтересовани моћи ће да погледају концерт играчких ансамбала у Позоришту Младих са почетком у 19 часова.

Нови Сад, 12. новембар 2015. године