Читај ми

ОКОНЧАН ПРОЈЕКАТ "КАКО РЕЦИКЛИРАМО?"

Чланица Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине др Јелена Атанацковић Јеличић присуствовала је приредби поводом завршетка пројекта едукације деце трећих разреда основних школа на подручју Града Новог Сада на тему 'Како рециклирамо?' у организацији Града Новог Сада, Мисије ОЕБС-а и НВО 'Покрета Горана Новог Сада'.

- Ово је први и највећи пројекат едукације који је, уз учешће пет основних школа и преко 750 деце, Град Нови Сад иницирао и реализовао у сарањи са ОЕБС-ом на тему заштите животне средине. Едукација ученика један је од најједноставнијих начина да основне принципе одрживог развоја уведемо у друштвену заједницу, а подизање свести деце школског узраста, у области рециклирања, наставиће се и наредне године. - истакла је др Јелена Атанацковић Јеличић.

Циљ пројекта био је да деца науче како на најбољи начин могу да сачувају животну средину, односно како могу да смање количину отпада који стварају, како да га сакупљају и раздвајају, а затим поново употребљавају већ искоришћене производе.

Нови Сад, 21. децембар 2009. године