Читај ми

ОДРЖАНО ШКОЛСКО БИЦИКЛИСТИЧКО ПРВЕНСТВO НОВОГ САДА

Више од 300 основаца учествовало је на Школском бициклистичком првенству Новог Сада које је у организацији удружења Тур де Фрушка одржано у суботу, у центру града. Почетак трке означила је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић која је изразила задовољство због тога што је Нови Сад препознат као бициклистички град и што су се основци у великој мери одазвали позиву да учествују у трци.

- Са око 140 km бициклистичких саобраћајница, Нови Сад је град бициклиста и прва локална самоуправа у Србији која субвенционише куповину бицикла. Континуирано улажемо средства у проширење мреже бициклистичког саобраћаја и развијамо мрежу стаза које повезују насељена места на територији Града чиме доприносимо и развоју циклотуризма. Осим тога, подржавамо пројекте који подстичу децу да безбедно возе бициклове а, већ четврту годину Град Нови Сад, у сарадњи са друштвено-одговорним компанијама и удружењима, бицикловима награђује ђаке који су се највише истакли у учењу, владању и постигнутим резултатима - изјавила је Дина Вучинић.

Школско првенство било је увертира је за међународну трку Гранд Фондо, где су се такмичари квалификовали за Светско првенство које ће бити одржано у Данској крајем лета.

Нови Сад, 17. јун 2024. године