Читај ми

ОДРЖАНА ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ИНКЛУЗИЈА РОМКИЊА И РОМА И ПОВРАТНИКА КРОЗ НОВЕ ШАНСЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ“

На завршнoј конференцији пројекта „Инклузија Ромкиња и Рома и повратника кроз нове шансе за запошљавање у Новом Саду“ одржаној у Скупштини Града Новог Сада представљени су резултати пројекта у оквиру ког је 35 жена и мушкараца, повратника/ца и припадника ромске националне мањине, добило подршку у запошљавању и самозапошљавању. Корисници пројекта су такође имали прилику да представе своје утиске и опишу значај подршке коју су добили.

Тај Пројекат спроводе Градска управа за социјалну и дечију заштиту и Центар за производњу знања и вештина. Пројекат се одвија у оквиру програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији”. Циљ пројекта је да се допринесе смањењу сиромаштва, повећању запошљивости и социјалној инклузији Рома/киња и повратника/ца у Новом Саду.

Конференцији су између осталих, присуствовале и в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Лидија Томаш, менаџерка пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ Весна Видојевић и координаторка пројекта Центра за производњу знања и вештина Вања Ивановић.

Нови Сад, 7. децембар 2022. године