Читај ми

ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ОШ ''ВУК КАРАЏИЋ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је Светосавској академији у ОШ ''Вук Караџић'' којa је организована трећи пут, у сарадњи управе те школе, месне заједнице Салајка и МЗ Подбара.

- У предвечерје велике школске славе Светог Саве, првог српског архиепископа и просветитеља само за тренутак треба да се подсетимо да се Свети Сава није бавио само духовном тематиком, већ и културном и државном обновом наше заједнице . Нама је управо сада потребна обнова на сваком пољу, а нико боље не може да спроведе обнову од нових, младих снага а то су управо ова дивна и паметна деца. Наш задатак је да ни једно од ове деце не напусти нашу државу, да буду расути широм планете, већ да остану овде, и развијају своју земљу - рекао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео срећну школску славу.

Према речима директора Зорице Зељковић ОШ ''Вук Караџић'' једна је од најстаријих школа у Новом Саду. Након пригодног програма обележавања школске славе, представници градске управе и месних заједница поделили су садашњим и будућим ђацима школе Вук Караџић 300 пакетића.

Нови Сад, 24. јануар 2016. године