Читај ми

ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић  који је уједно и председник Оперативног штаба Зимске службе присуствовао је смотри механизације и оцени припремљености јавно-комуналних предузећа за обављање послова из Програма рада зимске службе у периоду од 15. новембра 2015. године до 15. марта 2016. године. У оквиру редовне смотре свих зимских служби јавно-комуналних предузећа Новог Сада, чланови Штаба зимске службе Града Новог Сада су данас обишли пункт Зимске службе  ЈКП „Пут“.

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић је истакао да је ЈКП „Пут“ у потпуности спремно за рад Зимске службе, као и да очекује да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати у овој сезони.

Директор ЈКП „Пут“ Жељко Џакула је истакао да иако за ЈКП „Пут“ грађевинска сезона још увек траје оно је спремно да дочека временске непогоде и да је учињено све да се обезбеди функционисање виталне мреже саобраћајница на територији града.

Како је речено током смотре Програм Зимске службе Града Новог Сада је усвојен, обезбеђена је довољна количина путне соли  и магнезијум-хлорида за почетак сезоне као и број и састав дежурних екипа, а степен дежурства се уводи на основу временске прогнозе и тренутне временске ситуације на територији града и у региону. Зимска служба ЈКП „Пут” на територији града одржава укупно  880 км саобраћајница, од чега 540 км саобраћајница првог приоритета, око 260 км саобраћајница другог приоритета и око 80 км  државних путева на приласку и уласку у град.

Нови Сад, 10. новембар 2015. године