Читај ми

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДА СЕ И МИ ЧУЈЕМО“

Са циљем да скрене пажња на важност бављења рекреативним спортом особа са инвалидитетом, Спортско-рекреативно удружење за децу и омладину са посебним потребама „Делфин“, у сарадњи са Српским савезом за рекреативни спорт особа са инвалидитетом „Роси“ организовало је манифестацију „Да се и ми чујемо“. Учеснике манифестације, на Тргу слободе поздравио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

- Данашња манифестација има вишеструки значај. Поред тога што промовише спорт и здраве стилове живота, она скреће пажњу на особе са инвалидитетом и на њихове потребе са којима често нисмо у потпуности упознати. Сведоци смо да у последње време управо ова категорија спортиста бележи одличне резултате и ја овом приликом желим да се захвалим свим особама са инвалидитетом којe се баве спортом професионално или рекреативно на томе што делују подстицајно и дају добар пример како треба живети и борити се у животу - изјавио је Огњен Цвјетићанин и пожелео свим учесницима да уживају у спорту, игри и дружењу, а организаторима да наставе са одржавањем оваквих манифестација и наредних година.

Манифестацији је присуствовало око 150 учесника из установа и удружења која се баве особама са сметњама у развоју и српска репрезентативка у паратеквaндoу Дејана Бачко. Председник Спортско-рекреативног удружења за децу и омладину са посебним потребама „Делфин“ Нино Манојловић је истакао да ово удружење већ десет година ради на развоју рекреативног спорта код особа са инвалидитетом.

-Наши тренинзи подразумевају рад професора са Факултета за физичку културу са децом и младима са сметњама у развоју. На тај начин доприносимо развоју њихове психомоторичке способности, али и социјализацији – објаснио је Нино Манојловић.

Манифестација „Да се и ми чујемо“ је ове године одржана по први пут, а организацију манифестације су подржали Градска управа за спорт и омладину и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Нови Сад, 12. октобар 2019. године