Читај ми

ОДРЖАНА КОНВЕНЦИЈA ОМЛАДИНЕ ЈАЗАС ПОВОДОМ 1. ДЕЦЕМБРА - СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

Годишњa конвенцијa Омладине ЈАЗАС Нови Сад, поводом 1. децембра Светског дана борбе против сиде, одржана је у Свечаној сали Градске куће, а присутне је поздравио заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић. Том приликом он је нагласио да ће Град увек пружати максималну подршку организацији која се бави друштвено-одговорним пројектима и активно доприноси побољшању квалитета живота младих.

- Град је свестан да се у континуитету мора радити на обавештавању најшире јавности о болести која је однела милионе живота. Подаци стручних институција су неумољиви, и само у овој години забележнео је 20 нових случајева ХИВ инфекције у Новом Саду. Са Омладином ЈАЗАС имамо дугогодишњу добру сарадњу и сматрамо да је Град у обавези да допринесе превенцији, али и лечењу ове болести. Медицина је толико напредовала да када се болест на време открије, уз адекватану медицинску помоћ, оболели могу неометано да живе. Међутим решење је превентивно деловање како би болест била присутна у што мањој мери – нагласио је Кружевић.

Током конвенције представљени су резултати рада Омладине ЈАЗАС, а додељене су и дипломе вршњачким едукаторима.

Представник Омладине ЈАЗАС Дарко Лазаревић рекао је да традиционална конференција у Градској кући сваког 1. децембра сведочи о значају који Град придаје решавању овог важног питања.

- Већ 20 година спроводимо различите акције у области борбе против ХИВ-а и АИДС-а, једини смо центар у Новом Саду и Војводини који пружа социјалну подршку оболелима, али спроводимо кампање које се генерално тичу побољшања положаја младих у друштву. Град нас је као такве препознао и помоћ добијамо од свих релевантних градских управа што је од пресудног значаја за наше функционисање – поручио је Лазаревић.

Нови Сад, 1. децембар 2017. године