Читај ми

ОДРЖАНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА УНИВЕРЗИТЕТСКА РЕГАТА ОСМЕРАЦА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је Студентској регати осмераца, коју четврту годину за редом организује Веслачки клуб "Данубиус 1885" са циљем да анимира студентску популацију у Новом Саду да се баве веслањем.

- Веслање има дугу традицију у Новом Саду, то је спорт који нам је донео престижна олимпијска признања, као и она са европских и светских првенстава и зато заслужује посебну пажњу. Управа за спорт и омладину подржава ово такмичење, а самим тим и развој универзитетског спорта, као и веслачки клуб „Данубиус“ који има вишедеценијску традицију у нашем граду - изјавио је Предраг Свилар.

На 4. Студентској регати осмераца такмичило се шест мушких и пет женских посада универзитета из Загреба, Београда, Вуковара и Новог Сада. Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар доделио је медаље чланицама екипе Загребачког свеучилишта, које су освојиле прво место у женској конкуренцији и победницима у мушкој категорији, екипи Новосадског универзитета „Едуконс“.

Нови Сад, 30. мај 2013. године