Читај ми

ОДРЖАНА ГОДИШЊА СВЕЧАНОСТ ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је годишњој свечаности Одбојкашког савеза Војводине, која је одржана последњег дана 4. Новогодишњег фестивала одбојке.

- Тешко је замислити лепши почетак спортске године у нашем граду. Одбојка је симбол Новог Сада и велике манифестације, као што је Новогодишњи фестивал одбојке свакако доприносе развоју овог спорта. Међутим, поред спортског значаја, важно је истаћи и да овај Фестивал окупља велики број младих одбојкаша из региона па самим тим промовише наш град али и позитивне вредности код младих људи - изјавио је Предраг Свилар.

Свечаности која је одржана у Амфитеатру СПЦ „Војводина“ присуствовали су пријатељи одбојке, представници институција и друштвено одговорних компанија којима су уручене захвалнице за успешну сарадњу и допринос у организовању Фестивала. Челници Одбојкашког савеза Војводине истакли су да је Новогодишњи фестивал одбојке највећи европски клубски одбојкашки турнир и најавили да ће ова манифестација следеће године бити одржана на Новосадском сајму.

На 4. Новогодишњем фестивалу одбојке се такмиче дечаци и девојчице у пионирској и кадетској конкуренцији из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Грчке и Румуније. Ове године турнир је окупио 144 екипе, а на 18 спортска терена одиграно је 444 утакмице. Организатори турнира су Одбојкашки савез Војводине и Одбојкашки савез Града Новог Сада.

Нови Сад, 5. јануар 2014. године