Читај ми

ОДРЖАНА АКЦИЈА ''КОШЕМ ЗА ДРУГАРА“ НА СПЕНСУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је хуманитарном новогодишњем кошаркашком турниру "Кошем за другара" који је одржан по десети јубиларни пут са преко 500 учесника, чији је циљ промоција спорта, хуманости, дружења и здравог начина живота.

- Градска управа за спорт и омладину је и ове године традиционално подржала акцију „Кошем за другара“ и честитам организаторима на десетој успешно организованој манифестацији, односно Кошаркашком клубу „Стар'“ из Лединаца. Овај турнир има вишеструки значај, јер поред промоције кошарке као спорта, показује изврсну солидарност и спремност да се помогне другару. Ми ћемо увек улагати у спорт, промоцију здравих стилова живота и наше најмлађе, а када се све то обједини и још добије хуманитарни карактер, можемо само да будемо још више поносни на све учеснике и да пожелимо да ова акција што дуже траје. Када видимо како наша деца и омладина имају осећај за оне који су у тешкој животној ситуацији, и како су спремни да посвете своје време и енергију да некоме буде боље, онда ми као институција система можемо само да стојимо иза њих и помогнемо у сваком погледу. Ми смо ове године определили пола милиона динара за одржавање тог турнира, а захваљујемо се и друштвено-одговорним компанијама које су такође учествовале у акцији и показале хуманост. -рекао је Огњен Цвјетићанин.

Акција је подразумевала прикупљање новогодишњих пакетића за децу из Дечијег села „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици и Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, а учесници турнира су управо деца из поменутих установа, из Кошаркашког клуба “Стар”, плесног клуба „Вортекс“ из Сремске Каменице и других спортских клубова из Новог Сада. Такође су прикупљена средства за куповину спортске опреме од друштвено одговорних компанија и Града Новог Сада.

Председник Kошаркашког клуба „Стар“ Мићо Радановић захвалио се Граду Новом Саду што је омогућио реализацију турнира, као и друштвено-одговорним компанијама, а највише деци која су вредно припремала пакетиће за вршњаке из Дечјег села у Сремској Каменици и Дома у Ветернику.

Нови Сад, 18. децембар 2017. године