Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ГРАДА И ИНИЦИЈАТИВЕ НЕЗАВИСНЕ СЦЕНЕ КУЛТУРЕ НОВОГ САДА

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић заједно је са представницима Градске управе за културу одржао састанак у Градској кући са члановима Иницијативе независне сцене културе Новог Сада. Они су разговарали о актуелним темама на пољу културе, а посебан акценат је стављен на решавање конкретних проблема са којима се културни посленици, окупљени око те иницијативе, сусрећу.

- У тренутку када сам добио позив Иницијативе независне сцене културе Новог Сада, одмах сам реаговао и организовао заједнички састанак. Данас смо водили опширне разговоре у циљу изналажења заједничких решења за текуће ствари из ресора културе, а састанак је изнедрио бројне предлоге, идеје и, као најважније, потенцијална решења за вишедеценијске проблеме са којима се та културна сцена суочава. Оно што могу да кажем јесте да је закључак овог састанка обострана тежња да наставимо да комуницирамо и да чврсто трасирамо пут ка заједничком циљу. Тај циљ којем тежимо јесте подизање квалитета културне сцене Града Новог Сада, а све у светлу наше борбе за добијање престижне титуле „Европска престоница културе 2021. године“ - рекао је Далибор Рожић.

У име Иницијативе независне сцене културе Новог Сада, Зоран Гајић из Групе за концептуалну политику изразио је задовољство што су њихови предлози за побољшање услова рада културних посленика независне сцене града, наишли на велико разумевање Градске управе за културу.

- Ово је један нов начин сарадње и комуникације са Градом по питању културе, који се базира на преговарању, а договорили смо се да ће састанци бити настављени и у будућности. Сматрамо да је стварање простора за јавни дијалог и дискусију о томе какво је стање данашње  културе и њене независне сцене, важно за кампању Града за ЕПК 2021. Иако смо наишли на законске лимите везане за један од наших проблема, истовремено смо наишли и на добру вољу из Града, да заједничким преговарањем осмислимо начин да то решимо – рекао је Зоран Гајић.

Нови Сад, 21. јул 2016. године