Читај ми

ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДСКЕ ВЛАСТИ СА РАДНИЦИМА ЈКП „ЧИСТОЋА“

Члан Градског већа за комуналне послове доц. др Никола Ћировић и директор ЈКП „Чистоћа“ мр Драган Божић разговарали су данас са 500 запослених радника поменутог предузећа, представницима синдиката ЈКП „Чистоћа“ и представницима синдиката за комуналне делатности Града Новог Сада и договорили се да радници не ступе у генерални штрајк.
Током разговора запослени су истакли да су поштено радили свој посао за који желе да  им буду исплаћене све зараде и да нису одговорни што је у том предузећу настао огроман губитак од преко једне милијарде динара. Директор ЈКП „Чистоћа“ мр Драган Божић  објаснио је својим запосленима тешку економску ситуацију предузећа и разлоге који су довели до тога, нагласивши да је он само два месеца на челу Чистоће, али да је за тако кратко време уштедео шест милиона динара.

ЈКП Чистоћа  је од изузетног значаја за Град Нови Сад који као њен оснивач мора да се бави овим проблемом и да пронађе решење како би се радницима исплатио бар део заосталих плата.
- Цене услуга предузећа нису усклађиване од 2004. године, а за повећање цена сте имали законско право. Да сте то чинили, цена услуге коју пружа ЈКП „Чистоћа“ била би негде око 200 динара по члану домаћинства, а не 120 динара тј. 94 динара до пре неколико дана - што је далеко од економске цене која према прорачунима износи 280 динара - рекао је члан Градског већа за комуналне послове доц. др Никола Ћировић штрајкачима и представницима синдиката.

Штрајкачки одбор тражио је од градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића одговор  када ће се преиспитати одговорност претходног руководства које је ово угледно предузеће довело до банкрота и дуга од преко једне милијарде динара са посебним освртом на то на основу ког права је претходни директор поделио 68 милиона динара на спонзорства и донације.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је након добијених информација од члана Градског већа за комуналне послове доц. др Николе Ћировића и директора мр Драгана Божића, а у сагласности са радним тимом Градског већа рекао да су обезбеђена средства за исплату дела плата запослених у ЈКП „Чистоћа“ чиме је  штрајк на задовољство грађана прекинут и радници су се вратили својим редовним пословима.

Нови Сад, 27. новембар 2012. године