Читај ми

ОДРЖАН ПРВИ „ИНВЕСТИЦИОНИ ФОРУМ НОВИ САД – САНКТ ПЕТЕРБУРГ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић учествовао је на „Инвестиционом форуму Нови Сад – Санкт Петербург“ одржаном у Градској кући којем је присуствовало двадесетак српских и исто толико руских привредника. Инвестициони форум је био прилика да се представе привредни потенцијали Града Новог Сада и Србије, као и да се остваре значајни контакти и успостави квалитетна пословнa сарадња. Одржавање тог форума подстакнуто је успешном сарадњом на пољу културе која се одвија у оквиру међудржавне културне сарадње између Републике Србије и Руске Федерације. Тим поводом, на малој сцени Српског народног позоришта данас у 19.00 часова биће одржана представа „Ујка Вања“ Антона Чехова, у извођењу Драмског театра на Васиљевском из Санкт Петербурга. Сутрадан, на истој сцени СНП биће одиграна представа „Девојка без мираза“ Островског.

- Неспорно је да је српско-руско пријатељство утемељено, а наш задатак је да то унапредимо и продубимо. Привредна и културна сарадња је идеална за почетак развоја односа који су у обостраном интересу, а ово је само прва страна у нашој заједничкој књизи коју почињемо да пишемо. Убеђен сам да Нови Сад има шта да понуди и да наш град може да победи у једној праведној тржишној утакмици са другим општинама и градовима у Србији. Данас, пре свега, желимо да започнемо причу о нашем привредом и економском потенцијалу, да неко од успешних људи Русије, данас или на неком од наредних састанака донесе одлуку да му је следеће место за инвестиције у Новом Саду. Ми можемо да вам пружимо уверење да ћемо бити поуздани партнери и добри домаћини, а да ћете ви сигурно пронаћи свој економски интерес да дођете у Нови Сад, да радите овде, да зарадите и да запослите наше суграђане - рекао је градоначелник Вучевић обраћајући се присутнима и пожелео гостима из Русије да се осећају у Новом Саду као међу својим пријатељима.

Директор Театра на Васиљевском и успешан руски привредник господин Владимир Словохотов, који је предводио делегацију из Русије, захвалио се градоначелнику на срдачном пријему и представио присутне привреднике из разних сфера економске делатности који су дошли из те земље. - Искрено се надам да ће ово бити прилика да се остваре значајни контакти и успостави конкретна пословнa сарадња између српских и руских привредника - рекао је Владимир Словохотов.

Шеф Канцеларије за локални економски развој града Оливера Симовић одржала је презентацију о Новом Саду у којој су предочени инвестициони и развојни потенцијали града, а потом су присутним привредницима презентовани и подаци које је о граду изложила Привредна комора Нови Сад. У разговорима након званичног дела Инвестиционог форума, привредници из Русије имали су прилику да размене искуства и пословне контакте са представницима успешних  компанија из Новог Сада и Србије, након чега су се заједно упутили у Српско народно позориште на представу „Ујка Вања“.

Нови Сад, 5. децембар 2013. године