Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ И ОРГАНИЗАТОРЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ СИМПОЗИЈУМА УДРУЖЕЊА ХИРУРГА СРБИЈЕ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват примио је учеснике и организаторе 5. Интернационалног Симпозијума Удружења хирурга Србије који се одржава од 20. до 21. априла у Новом Саду, у организацији Клинике за абдоминалну, ендокрину и трансплантациону хирургију Клиничког центра Војводине и хируршке секције Српског лекарског друштва. Том приликом он им је пожелео срдачну добродошлицу у Нови Сад, напомињући да су стручни скупови посвећени унапређивању здравствене заштите од изузетне важности. Проф. др Хорват је такође истакао да је Нови Сад освојио две значајне титуле- Европска престоница културе 2021. године и Омладинска престоница Европе 2019. године.

- На наше велико задовољство у овом тренутку Нови Сад је и престоница трансплантационе хирургије Републике Србије. Лично сам сарађивао са проф. др Зораном Милошевићем док су трансплантације биле још у експерименталној фази у Србији и био је потребан огроман ентузијазам како би се превазишли изазови. Данас је број трансплантација у сталном порасту, Србија је примљена у ''Еуротрансплант'' па очекујемо да ће се тако и наставити. Веома је важно што су на овом Симпозијуму домаћи, евроспки и светски лидери у тој области и донеће многе смернице у ком правцу треба да се креће трансплантациона хирургија – нагласио је проф. др Золтан Хорват и пожелео свим гостима пријатан боравак у Новом Саду.

У раду симпозијума ће учествовати више од 20 предавача из Србије, Европе, Јужне Кореје и Јапана од којих су многи водећи светски хирурзи у области лапароскопске хирургије јетре и панкреаса као и у области трансплантација јетре и панкреаса. У име организатора присутнима се обратио проф. др Зоран Милошевић из Клинике за абдоминалну, ендокрину и трансплантациону хирургију Клиничког центра Војводине. Он се захвалио представницима Града што су им указали част пријемом у Градској кући и пожелео гостима да уживају у свим благодетима Новог Сада.

Нови Сад, 20. април 2017. године