Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА РУКОМЕТАШЕ И РУКОВOДСТВО КЛУБА ''ВОЈВОДИНА''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је играче и руководство РК ''Војводина'' који су освојили четврту узастопну шампионску титулу у последњем колу ''плеј офа'' Суперлиге Србије.

- Са играчима и руководством РК ''Војводина'' већ традиционално се састајемо почетком јуна да прославимо пехаре које освајају. Њихов успех је резултат пожртвованости, и овом клубу сви можемо честитати на доброј организацији, систематичности и доследности које испољавају већ десетак година, и управо они су утемељили Нови Сад као бастион рукомета. Наравно и стонотенисерке, одбојкаши, ФК ''Војводина'', кајакаши, Ивана Шпановић и многи други доприносе доброј новосадској спортској причи. Наставићемо да подржавамо спорт, и то су релативно мала улагања у односу на постигнуте резултате, међутим напомињем да Град једнако води рачуна о школском спорту и непрофитним секцијама који нису тако медијски интересантни – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Председник РК ''Војводина'' Милан Ђукић захвалио се градоначелнику на подршци и изразио задовољство што већ годинама у Градску кућу Клуб доноси трофеје.

- Хоћемо да будемо клуб који ће достојно представљати Нови Сад у Лиги шампиона и наредних дана нас очекују разговори са спонзорима и представницима Града како бисмо били спремни за то такмичење, на које смо са прошлогодишњим резултатима обезбедили директно учешће. То доноси велику радост, али и одговорност јер, поред добре екипе, морамо обезбедити техничке услове што изискује велике издатке и озбиљну организацију – казао је Милан Ђукић.

Директор РК ''Војводина'' Дарко Јефтић изразио је очекивање да ће тај клуб задржати досадашњи квалитет и у наредној сезони, без обзира на конкуренцију коју чине клубови са милионским буџетима.

- РК ''Војводина'' по први пут има кадетског првака Србије, а следећег викенда се очекује завршница Јуниорског првенства Србије и ту очекујемо такође златну медаљу – закључио је Дарко Јефтић.

Нови Сад, 31. мај 2016. године