Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА ОРГАНИЗАТОРЕ И УЧЕСНИКЕ ''ЗМАЈЕВИХ ДЕЧЈИХ ИГАРА''

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је учеснике и организаторе 61. јунских програма ''Змајевих дечјих игара'' који ће и ове године од 4. до 10. јуна окупити више хиљада учесника у преко сто разноврсних, интерактивних програма.

- Почетак јуна у нашем граду увек је препознатљив по томе што је посвећен култури, уметности и нашим најмлађим суграђанима, и то због Фестивала који носи име једног од наших најзначајнијих стваралаца за децу. Фестивал је на понос свим Новосађанима, и добар повод деци и одраслима из других места да посете Нови Сад. Програм манифестације је увек конципиран тако да задовољи бројне културно уметничке и друштвене аспекте живота, и много доприноси развоју младих и популарисању поменутих садржаја међу њима. Град то препознаје и континуирано пружа подршку организаторима, јер нам је циљ заједнички, а то је промоција културе, и развијање језика којим се она обраћа деци. Сигуран сам да ће интерактивни садржаји и овога пута пробудити радозналост и жељу за учењем и креацијом код учесника, јер то је велика вредност ''Змајевих дечјих игара'' – нагласио је Далибор Рожић.

Током манифестације биће представљена најуспешнија остварења деце, професионалних уметника, наставника, студената и уметничких сарадника, а у њој учествују ствараоци из Србије и региона. Улаз на све програме је слободан, а учешће бесплатно.

- Дошло је тридесетак писаца и они ће посећивати школе, библиотеке, разговарати са децом и играти се с њима. Као и сваке године ово ће бити и улични фестивал, позорнице се припремају и биће пуно игре, песме и дечје радости. Такође, организујемо саветовање о ликовима у књижевности за децу, а учествују стручњаци из наше земље и региона. Бавићемо се темама као што су родна питања, класична књижевност и фантастика као све заступљенији жанр – рекао је председник Управног одбора ''Змајевих дечјих игара'' Јован Љуштановић.

Он је такође најавио и изложбу плаката на којима су приказана деца и истакао да је програм овогодишњег издања манифестације разноликог нивоа и културног значења.

Нови Сад, 4. јун 2018. године