Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОРИЧА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је градоначелника побратимског града Норича Дејвида Фулмана и том приликом пожелео му срдачну добродошлицу у Нови Сад.

Повеља о братимљењу између два града потписана је још 1989. године, а потписали су је управо Дејвид Фулман и ондашњи председник Скупштине Града Новог Сада Влада Поповић, a 2001. године, у Норичу је изграђен мост пријатељства под називом ''Нови Сад'', и то по узору на новосадски Мост слободе.

Градоначелници су оценили да је сарадња током 29 година била веома добра, али да увек има прилике за даље развијање побратимских односа у областима привреде, образовања, културе и спорта.

Званичници су такође споменули важну улогу почасних грађана Новог Сада, Норичана Питера и покојне Дајане Бекли, који су реализовали бројне хуманитарне акције у Новом Саду и допринели добрим односима два града.

Градоначелник Норича честитао је градоначелнику и Новосађанима предстојећи 270. рођендан Новог Сада, али и освајање важних титула Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе.

Саговорници су се сложили да такав статус Новог Сада отвара нове могућности за реализацију заједничких подухвата побратимских градова.

Састанку су присуствовали и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић као и члан Градског већа Норича Ален Вотерс и почасни грађанин Новог Сада Питер Бекли.

Нови Сад, 31. јануар 2018. године