Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ПРВАКА И УРУЧЕН ВАУЧЕР КОМПАНИЈЕ „UNIVEREXPORT“ У ОШ „ДУШАН РАДОВИЋ“

На приредби поводом почетка школске године и пријема првака у Основној школи „Душан Радовић“ уручени су и поклон-пакети компаније „Univerexport“, која је и ове године обезбедила поклоне за све ђаке који крећу у први разред на територији Новог Сада. Том догађају присуствовали су и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић.

- Почетак школске године је један од најузбудљивијих дана за прваке, њихове родитеље и учитеље који примају нову генерацију, а свакако свечарски дан за целу државу. Одабрали смо ову школу јер је у њу уписано највише деце у први разред и то 253. Радује ме што компанија „Univerexport“ поново подржава све прваке у Новом Саду, а на тај начин показујe друштвену одговорност према граду у којем je основанa. Најлепша вест је да ће Нови Сад имати 4068 уписаних првака, што је за 300 деце више него прошле године. То показује да град расте и драго ми је што имамо потребу да проширујемо капацитете – нагласио је градоначелник Вучевић и додао да је Град обезбедио за све ђаке ''Прварицу'', као и остале видове подршке као што су повластице у јавном превозу, исхрани и боравку у образовним установама за поједине категорије.

- Данас смо на правом месту, у граду који шири капацитете у школама, а пријем нове генерације ученика је најлепши тренутак за сваког просветног радника. Захваљујем се у име Министарства градоначелнику на добром раду управе и Фондацији „Univerexport“ на дивној акцији коју су посветили новосадским првацима – изјавила је помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић.

Представница компаније „Univerexport“ Оливера Ћирковић изјавила је да та компанија у континуитету подржава локалну заједницу, као и да је основана посебна Фондација која се бави искључиво пројектима у областима образовања и спорта, а циљна група су деца.

Нови Сад, 31. август 2017. године