Читај ми

ОДРЖАН ПРИЈЕМ У ЧАСТ НАГРАЂИВАНИХ УЧЕНИКА НОВОСАДСКИХ ШКОЛА

Пријем у част ученика новосадских основних и средњих школа који су освојили врхунска признања на такмичењима током протекле школске године одржан је у Свечаним салонима на Петроварадинској тврђави, а домаћин је био градоначелник Новог Сада Игор Павличић. Градоначелник је најпре поздравио 162 награђивана ученика основних школа, а потом и 327 средњошколаца, као и њихове менторе.

- Велика ми је част што могу да вас поздравим на овом пријему који традиционалано организујемо у вашу част. Ово је прилика да вам покажемо да Град Нови Сад препознаје и цени ваш труд и врхунске резултате које остварујете у различитим областима. Жеља нам је да друштво у вама препозна светлу будућност и праве вредности за које сви треба да се боримо – истакао је градоначелбник Павличић.
Градоначелник Новог Сада Игор Павличић донео је Закључак који се односи на награђивање ученика који су у школској 2011/2012. години били високопласирани у такмичењима и смотрама које организује Министарство просвете. У циљу стимулисања талентованих ученика, Град Нови Сад додељује новчане награде ученицима који су на републичким такмичењима и смотрама освојили прво, друго или треће место, односно златну, сребрну или бронзану плакету. Ученици музичких и Балетске школе награђују се за освојена прва места, а ученици који су освојили награде у такмичењу хорова, оркестара и спортских екипа, награђују се само за освојено прво место и то у висини треће награде за појединачне наступе.За ученике који су освојили прво место Град је определио 7.950,00 динара, за оне који су освојили друго место 6.626,00 динара, а за освојено треће место из буџета Града издваја се 5. 301,00 динар за сваког награђеног ученика.
Заједничке фотографије са пријема у Свечаним салонима ученици могу преузети са сајта Града Новог Сада www.novisad.rs.

Нови Сад, 28. јун 2012. године