Читај ми

ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ КИСАЧ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је новогодишњем програму под називом "Новогодишња естрада" у Културном центру Кисач. Новогодишњи програм се одржава традиционално сваке године, презентује рад фолклорних и певачких секција у текућој години, а намењен је свим грађанима Кисача.

- Кисач је у овој 2015. години живео богатим културним животом, захваљујући квалитетним програмима у организацији Културног центра Кисач, али и бројним удружењима и појединцима који су вредно радили и подизали свест о значају културе овог места. Градска управа за културу подржава све ове програме и подржаваће и убудуће све оно што афирмише и негује културу словачке националне заједнице, јер су управо културна разноликост и мултикулутуралност оне вредности које, поред осталих, препоручују Нови Сад за титулу Европске престонице културе 2021. - истакао је Вања Вученовић.

У оквиру програма наступила су три млађа фолклорна ансамбла "Крôчик", "Виенок", "Слниечко", као и фолклорни ансамбл "Вретено", представили су се женска и мушка певачка група, али и награђени солисти Нина Францистиова, Јан Рауза и Снежана Магловскá. Из музичке радионице наступила је Дајана Возáровá, а гледаоце су забављали и чланови аматерског позоришта из Кисача.
Нови Сад, 28. децембар 2015. године