Читај ми

ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛAДИХ

Међународни дан младих обележен је јуче у Лиманском парку концертом на којем су наступили бројни новосадски демо бендови и млади ди џејеви и то DJ Bodza Selectah, Иван Чкољевић, Fusion, Јосип А Лисац, Вришти Пијаца, New Mithology, Бао Вау, ТетраПанк, Mamurlook, Chuchuk Stana Hard Core Orchestra и DЈ Илија Мандић.

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић званично је отворио манифестацију коју је Град Нови Сад подржао, а омладинска организација "БалканИдеа" реализовала у сарадњи са великим бројем удружења и организација младих које су укључене у процес израде Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада и том приликом истакао да је њен значај у истицању и јачању активизма младих огроман.

У оквиру манифестације“Обележавање Међународног дана младих“ од 16. августа до 3. септембра биће реализоване активности младих из радних група Комисије за израду Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада с циљем упознавања Новосађана и Новосађанки са значајем тог документа. Jавности ће бити представљени и конкретни предлози младих за решавање проблема са којима се ова популација сусреће у 11 различитих области - образовање, запошљавање, здравље, култура, слободно време, безбедност, активно укључивање младих у друштво и изградња цивилног друштва, волонтерски рад, заштита животне срeдине и одрживи развој, социјална политика.

Генерална скупштина УН усвојила је 1999. године Резолуцију, којом је прогласила 12. август Међународним даном младих, а од 2007. године обележава се и у нашој земљи.

Нови Сад, 12. август 2010. године