Читај ми

ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ УДРУЖЕЊА ''ВЕЛИКО КОЛО'' – ''ЗАИГРАЈМО, ЗАПЕВАЈМО''

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је годишњем концерту фолклорног удружења ''Велико коло'' – ''Заиграјмо, запевајмо''. На концерту, за који су карте распродате у року од два дана од пуштања у продају, представили су се деца и одрасли, а учествовало је преко 500 чланова Удружења.

- Удружење ''Велико коло'' на изузетан начин обједињује различите аспекте наше културне баштине, и поред неговања плеса и музике, има и важну едукативну улогу. Такође удружење је организатор или суорганизатор бројних манифестација које доприносе културној понуди нашег града, али настоји да се бави и хуманитарним радом. Због тако похвалне улоге у друштву, увек ће имати подршку Града Новог Сада. Годишњи концерт је прилика да сви заједно прославимо њихове свеукупне резултате који су увек на понос Новом Саду. Удружења попут овог један су од стубова на којима почива Европска престоница културе, и 2021. године показаћемо право богатство нашег града, историје и традиције народа са ових простора – поручио је Далибор Рожић.

Иначе, у оквиру фолклорног удружења ''Велико коло'' функционишу дечји састави, инклузивне групе, ветерани али и народни оркестар. Такође Удружење током године организује различите радионице, учествује на бројним фестивалима и одржава концерте широм Србије, али и у иностранству.

Основна мисија Удружења је чување и неговање традиције, а активно је већ седам година. Подсећамо, ''Велико коло'' је 2015. године поставило нову дисциплину за Гинисов рекорд под називном ''Српско коло'' када су окупили више од 12000 играча у Новом Саду.

Нови Сад, 17. децембар 2017. године