Читај ми

ОДРЖАН ДВАНАЕСТИ САВЕЗНИ СЕМИНАР РЕАЛНОГ АИКИДОА ЗА ДЕЦУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин свечано је отворио 12. по реду Савезни семинар реалног аикидоа за децу који организује Клуб реалног аикидоа „Футог“. На семинару oрганизованом у Средњој пољопривредној школи у Футогу, је учествовало више од 400 деце из 12 градова Србије која су вежбала и такмичила се у разним дисциплинама, са циљем да се кроз дружење прошири идеја о важности спорта међу омладином.

- Већ традиционално се кроз овај семинар, по 12. пут наставља са популаризацијом ове борилачке вештине. Кроз промоцију реалног аикидоа, на један свеобухватан начин усмеравамо пажњу на ту важну спортску дисциплину. Омладинци из целе Србије, од 5 до 18 година, односно они који су тек кренули са тренинзима и они искуснији, у прилици су да уз врсне стручњаке стичу вештине, а истовремено да стичу и граде пријатељства. Све похвале организаторима и надам се да ће у наредној години бити још више учесника. Такмичарима желим спортску срећу и надам се да ће током одрастања наставити да негују позитиван однос према овом спорту, јер се кроз њега граде праве вредности – поручио је Огњен Цвјетићанин.

Организатори су истакли да је циљ једнодневног семинара увежбавање техника самоодбране, као и дружење деце кроз такмичења у фудбалу, кошарци, одбојци и разним полигонима. Они су том приликом уручили захвалницу Огњену Цвјетићанину за помоћ у развоју дечијег омладинског борилачког спорта у Футогу. Реални аикидо је аутентична борилачка вештина самоодбране, изузетно ефикасна и применљива у свакодневним, реалним ситуацијама. Старосног ограничена за бављење овом вештином нема, а  позитивно  утиче на  развој психофизичких особина и  моторике деце.

Нови Сад, 28. мај 2017. године