Читај ми

ОДРЖАН БАЗАР МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА „ЈАКА ЗАЈЕДНИЦА, ЗДРАВИ ЉУДИ“

Поводом Светског дана менталног здравља, члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват отворио је манифестацију Базар менталног здравља „Јака заједница, здрави људи“ коју организује Институт за јавно здравље Војводине са преко 30 партнерских институција и организација, под покровитељством Градске управе за здравство.

Слоганом „Јака заједница, здрави људи“ истиче се значај међуљудских односа, емпатије, солидарности, повезаности, и бриге о другима за животно благостање људи у оквиру једне заједнице.

-  Ментално здравље је изузетно важно за све људе, и од тога зависи јачина наше друштвене заједнице. Град Нови Сад то препознаје и сваке године финансира ову манифестацију  обележавајући Светски дан менталног здравља. Морамо да форсирамо оне делатности којима ојачавамо ментално здравље како појединца, тако и заједнице. На данашњој манифестацији учествују 34 разне организације које се баве очувањем менталног здравља или развојем емпатије. За наш град је најважније да имамо ментално здраву и јаку заједницу како бисмо обезбедили просперитет - рекао је проф. др Золтан Хорват.

Посетиоци су на Спенсу имали прилику да посете штандове учесника маннифестације који су припремили бројна изненађења у виду креативних и психолошких садржаја како за децу, тако и за одрасле. Такође, могли су да провере ниво асертивности, науче о вези менталног здравља и уметности, поставе анонимно питање психологу, сазнају који тип занимања им највише одговара, учествују у наградном квизу, цртају и боје, а поред тога организоване су и пројекције филмова, радионице као и занимљиве изложбе.

Нови Сад, 10. октобар 2016. године