Читај ми

ОДЛУЧНА БОРБА ГРАДА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА УЗ ПОДРШКУ МУП-А

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је државног секретара Министарства унутрашњих послова Републике Србије мр Владимира Божовића у Градској кући. У првој званичној посети државног секретара МУП Граду Новом Саду, градоначелник је након свечаног пријема, са њим одржао радни састанак на којем се разговарало о унапређењу безбедности у граду и о другим областима које су у надлежности Министарства унутрашњих послова.

- Повод за данашњи састанак је борба против корупције на локалном нивоу, а акценат ће бити стављен и на злоупотребе које су се у процесима јавних набавки дешавале у претходном периоду. С обзиром на то да је Скупштина Србије у изменама кривичног законодавства увела ново кривично дело, злоупотребе у процесима јавних набавки, то се свакако одражава и на ситуацију у локалним саомоуправама. Надам се да ће се кроз нову законску регулативу и кроз јасну вољу свих политичких чинилаца променити та пракса и да ће се наставити интензивна борба против криминала и корупције - рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да Град Нови Сад пружа пуну подршку државним органима и институцијама које предводе ту ни мало лаку борбу.

Државни секретар МУП Републике Србије мр Владимир Божовић је у посети Новом Саду поред градоначелника, разговарао и са представницима Полицијске управе у граду, као и са представницима тужилаштва и суда.

- Тема данашње посете је израда Националне стратегије за борбу против корупције и акционог плана за њено спровођење које правимо на нивоу Србије. Ми следимо храбри искорак првог потпредседника Владе Александра Вучића који је ризикујући свој живот покренуо систем који до сад није функционисао и који пружа озбиљан и системски отпор криминалу и корупцији. Ја сам охрабрен ставом градоначелника да имамо подршку Града Новог Сада у борби против корупције, јер само одлучном борбом вођеном кроз све институције система и конкретним потезима можемо побољшати механизме у критичним областима функционисања државе - рекао је државни секретар МУП Републике Србије мр Владимир Божовић.

Поред позива Града упућеног Министарству унутрашњих послова да се у што скорије време именује начелник Полицијске управе у Новом Саду, на састанку је отворено и питање борбе против наркоманије. Ова, једна од највећих пошасти која је задесила нашу државу и град, намеће се као приоритетно питање у којем Град Нови Сад тражи подршку државних органа.

Нови Сад, 24. децембар 2012. године