Читај ми

ОД ДАНАС НА УЛИЦАМА НОВОГ САДА 41 КОМУНАЛНИ ПОЛИЦАЈАЦ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је данас у Свечаној сали градске куће комуналне полицајце и уручио им службене легитимације.

- Комунални полицајци су већ седам дана на улицама, и грађани их већ полако прихватају. Од њих очекујемо да добро познају градске прописе и да на почетку делују превентивно, али касније и да кажњавају у случајевима када је то потребно. Наше инспекције имале су проблем у спровођењу одлука без асистенције редовне полиције, а сада ће то, надам се, бити решено. Тренутно има четрдесетак комуналних полицајаца на улицама а биће их око 60. Град им је обезбедио сву неопходну опрему за рад и очекујемо да допринесу томе да Нови Сад буде најчистији и комунално најуређенији град – рекао је градоначелник Павличић.

У Комуналној полицији Града Новог Сада рад се одвија 24 часа, у три смене. У првој смени од 7,00 до 15,00 часова, ради 10 комуналних полицајаца који су подељени у 2 ауто-патроле и три пешачке патроле. Једна ауто-патрола састављена од два комунална полицајца патролира по околним местима Футогу, Ветернику, Бегечу, Каћу, Петроварадину, Сремској Каменици, спречавајући појаву дивљих депонија и заузеће јавних површина. За то време друга ауто-патрола у граду контролише заузеће јавних површина и по потреби пружа асистенцију инспекцијским службама. Од пешачких патрола састављених такође од по два комунална полицајца, једна ради дуж Београдског кеја и Кеја жртава рације где контролишу постављање, одржавање и заштиту урбаног мобилијара и објеката и уређаја на јавним површинама, бесправно заузеће јавних површина, а контролишу и примену Одлуке о условима за држање и заштиту домаћих животиња. Друге две пешачке патроле покривају центар Града. У другој смени од 15,00 до 23,00 часова, раде две ауто-патроле које покривају ужи и шири центар Града, контролишући бесправно заузеће јавних површина, непрописно одлагање отпада и заштиту урбаног мобилијара.

У трећој смени, од 23,00 до 7,00 часова, раде патроле као и у другој смени, с тим да се ноћу контролише и примена Одлуке о радном времену угоститељских објеката и објеката за приређивање игара за забаву и игара на срећу, а по потреби пружа се и асистенција тржишној инспекцији која контролише примену Одлуке о забрани продаје алкохолних пића у трговинским објектима на територији града Новог Сада.

Нови Сад, 15. новембар 2010. године