Читај ми

ОБНОВОМ СТЕЧЕНИ УСЛОВИ ЗА ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК ДЕЦЕ У ШКОЛИ У КАЋУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је стару Основне школе "Ђура Јакшић" у Каћу где су извођени радови на побољшању услова коришћења објекта, и то обнова крова, замена комплетне столарије, обнова подова и зидова, израда уличне ограде и улазних капија. Такође, по пројекту Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Град Нови Сад је учествовао у суфинансирању реализације пројекта штедљиве расвете - адаптација осветљења у тој школи, а за потребе три објекта Основне школе "Ђура Јакшић" извођени су радови на изградњи прикључка на градску канализациону мрежу.

- Основна школа у Каћу је специфична по томе што се настава одвија у чак три објекта, а Град је издвојио значајна средства из буџета како би се обновио најстарији део школе. У њему су извршени значајни радови, попут замене крова, подова, столарије и обнове зидова, односно свега онога што утиче, како на изглед, тако и на функционалност објекта, али и на безбедност оних који у њему бораве. Та инвестиција је коштала нешто више од 20 милиона динара, али је додатно инвестирано са Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај у погледу побољшања енергетске ефикасности, као и са ЈКП „Водовод и канализације“ тако да укупна инвестиција прелази 27 милиона динара уложених у школу „Ђура Јакшић“ у овој години. Ми ћемо наставити да улажемо у Каћ, и очекујем да завршимо до краја године тендер за канализацију за Петровданско насеље, након чега ћемо да преговарамо са ЈП „Путеви Србије“ у вези са реконструкцијом коловоза Каћ-Будисава и око јавне расвете на улазу и излазу у Каћ. Наставићемо улагања у све школе на територији града, а очекујем да ћемо до 2020. године имати инвестициону експанзију у погледу улагања у основне и средње школе у Новом Саду - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У наведеном објекту наставу, која се одвија у две смене, похађа око 250 ђака, распоређених у 10 одељења. Том инвестицијом је побољшана енергетска ефикасност објекта, обезбеђени су бољи услови за одржавање наставе, повећана је безбедност ђака и запослених и обезбеђен је простор за продужени боравак деце. Директорица ОШ „Ђура Јакшић“ Верица Летић је рекла да је најстарији објекат школе изграђен 1901. године, да је био у веома лошем стању и да се у њега није улагало деценијама.

- Ми смо презадовољни, како колектив, тако и родитељи и грађани Каћа. Градоначелник је пре годину дана рекао да ћемо овај објекат адаптирати, а то се и испунило и сада имамо лепо и модерно здање старе школе. Наша школа одавно има потребу за продуженим боравком, који никада нисмо имали, а захваљујући овим радовима, стечени су услови за његово функционисање – рекла је директорица Верица Летић.

Нови Сад, 16. октобар 2017. године