Читај ми

ОБНОВЉЕНА АПОТЕКА У ВЕТЕРНИКУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ у присуству Председника Скупштине Града Новог Сада Александра Јовановића посетио је објекат Апотеке Нови Сад у Ветернику, где су завршени радови на адаптацији у склопу пројекта типског опремања апотека. Апотека је новим намештајем и кречењем попримила нови изглед, чиме је настављено брендирање државних апотека. У исто време завршена је друга фаза сређивања будуће Галенске лабораторије, што подразумева одређене грађевинске радове и уградњу лифта. Радови су извршени средствима из буџета Града Новог Сада, обухваћених Програмом инвестиционих активности Апотеке Нови Сад у укупном износу од око 9. 000. 000 динара. Планирано је да Галенска апотека буде завршена за две године.

- Ово ће бити прва регистрована Галенска апотека у Србији, у оквиру које ће се правити квалитетнији и јефтинији препарати од оних који се сада праве у фармацеутској индустрији. Поред тога што су такви производи веома скупи они садрже адитиве и конзервансе како би дуже трајали. Овде ћемо имати могућност да правимо препарате од природних састојака са краћим роком трајања - изјавио је члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ.

Председник Скупштине Града Новог Сада Александр Јовановић је истакао да је веома значајно што се обнављају апотеке које се налазе у приградским насељима, обезбеђујући на тај начин квалитетније и боље услуге свим грађанима са територије Града Новог Сада.

Обнова објеката Апотеке Нови Сад започета је пре три године, са циљем да све градске и приградске апотеке исто изгледају и буду препознатљиве. У наредном периоду планирано је обнављање и проширивање апотека у Футогу и Сремским Карловцима. За инвестиције у Апотеку Нови Сад из буџета Града Новог Сада ове године је издвојено 12 милиона динара.


Нови Сад, 8. март 2012. године