Читај ми

ОБНАВЉА СЕ ПУТНА ИНФРАСТРУКТУРА НА РИБАРСКОМ ОСТРВУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са директором ЈП „Завод за изградњу града“ Дејаном Мандићем обишао деоницу локалног пута на Рибарском острву на којој су данас почели радови на рециклажи коловоза методом цементне стабилизације.

- На инсистирање великог броја уживалаца садржаја који се нуде на Рибарском острву, пре свега власника чамаца, угоститељских објеката и викендица, као и људи који долазе да проведу овде своје слободно време, Град Нови Сад и ЈП „Завод за изградњу града“ заједно су са друштвено-одговорном компанијом „Југокоп-Подриње“, започели рехабилитацију овог пута. Свима је познато да је локални пут на Рибарцу већ много година у лошем стању, а ми ћемо га са једном дуго некоришћеном методологијом у путарској привреди, а то је хладна рециклажа, у најкраћем року уредити и тиме олакшати долазак бројних гостију на Рибарско острво. Надам се да ћемо са новом покрајинском Владом и предузећима „Воде Војводине“ „Војводина шуме“ врло брзо бити у прилици да започнемо комплетно уређење Рибарског острва, јер се овде, поред много нелегалних објеката, налази и доста запуштених површина, чијом би се санацијом ова локација претворила у бисер града за рекреацију и туризам - рекао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио се компанији из Шапца ВД „Југокоп-Подриње“ која је ангажована на путарским радовима без икакве накнаде из буџета Новог Сада.

Радови на поправци локалног пута на Рибарском острву спроводе се методом хладне рециклаже коловоза у дужини од 500 m. Радови се изводе на деоници пута почев од ресторана „Дунавске колибе“, па до ресторана „Нећко“.  Радове изводи и донира ВД „Југокоп-Подриње“ доо из Шапца у склопу своје презентације и промоције технологије хладне рециклаже коловоза. Дебљина интервенције на постојећем коловозу ће износити 20 cm, а ширина интервенције 4,20 m. Након завршетка радова на хладној рециклажи, биће урађен нови слој асфалта дебљинe 6 cm.

Нови Сад, 7. јун 2016. године