Читај ми

ОБИЛАЗАК ЦЕНТРА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ЗАВИСНИКА

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Милан Ђукић, заједно са начелницом ресорне управе Вером Гркавац, посетио је Центар за рехабилитацију зависника "Земља живих" у Ченеју. Центар ради од 2006. године, а тренутно има око сто штићеника који пролазе програм одвикавања од зависности који траје тридесет месеци.


-Град Нови Сад преко своје Управе за социјалну и дечју заштиту и Управе за здравство, подржава пројекат “Земља живих“ и даје пуну подршку свим комунама чији рад сматра изузетним и друштвено важним. Комуне су јавне и оне раде у складу са законом и стандардима, њихов рад је јаван и могуће га је проверити у сваком моменту, а такође их посећују признате домаће и међународне институције. Град у складу са Акционим планом за борбу против наркоманије учествује у изградњи и стварању цивилне комуне, и сви они који имају искуства у раду у овој области, добродошли су да помогну, и покажу како се без предрасуда и без обзира на све разлике може помоћи човеку- рекао је том приликом Милан Ђукић.


Према речима Његовог Преосвештенства Епископа јегарског Господина др Порфирија људи који су укључени у пројекат „Земља живих“ долазе потпуно добровољно и једини метод који се примењује у покушају да се помогне младима који имају проблеме са дрогом, је љубав у спрези са слободом, те како је оценио, нема ничег сличног са догађајима који су бацили тамну сенку на овакав вид заједница.

Након обиласка овог центра градски челници су посетли Рехабилитациони центар "Раскршће" у Ченеју и Центар "Дуга" који се налази у Новим Саду.


.

Нови Сад, 14. август 2012. године