Читај ми

ОБИЛАЗАК НАСЕЉА ВЕЛИКИ РИТ

Члан Градског већа за социјалну и дечју заштиту проф. др Сања Стојановић, директор Канцеларије за инклузију Рома Душко Јовановић и председник Месне заједнице Видовданско насеље Мацура Слободан обишли су насеље Велики рит и разговарали са грађанима о актуелним проблемима. Мештани овог насеља рекли су да им тренутно највише мука задају подземне воде које су улед временских неприлика и киша набујале, поплавиле и оштетиле куће.

-Град Нови Сад континуирано ради на побољшању услова живота свих његових становника. Тако је у претходној години урађен пројекат „Инфо мрежа – статистичка база података о становништву насеља Велики рит“ који је основа за предузимање системских решења у овом насељу - рекла је проф. др Сања Стојановић и додала да је конкретно решење за проблем подземних вода на овом подручју копање привремених канала за одвод. Она је такође нагласила да би тај посао могао да се реализује путем конкурса за јавне радове од значаја за Град Нови Сад који је недавно расписан.

Велики рит настао је 1985 године као насеље бесправно подигнутих стамбених објеката уз пут за Темерин које су насељавали Роми. Према подацима пописа становништва урађеног у оквиру пројекта „Инфо мрежа – статистичка база података о становништву насеља Велики рит“ објављеног 1.12. 2009. године, у насељу живи 2751 становник у грађевински и инфраструктурно неуједначеним објектима.

Нови Сад, 26. август 2010. године