Читај ми

ОБИЛАЗАК ЛОКАЦИЈЕ НА КОЈОЈ СЕ ГРАДЕ СТАНОВИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ ИЗ БИХ И ХРВАТСКЕ

Четвртак, 11. март 2021. године
11.00 часова
Улица Милана Николића бб (угао са Улицом Соње Маринковић)
Футог

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, гувернер Банке за развој Савета Европе Ролф Венцел, шеф Сектора за сарадњу Делегације ЕУ у Србији Ингве Енгстром и директор Јединицe за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић обићи ће локацију на којој се граде 152 стамбене јединице за избеглице из БиХ и Хрватске које имају пребивалиште на територији Града Новог Сада.

Станови се граде у оквиру потпројекта 8 Регионалног стамбеног програма (РСП). To je зajeднички, вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у ове четири земље.

РСП се спроводи уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је првенствено донаторским средствима, и то Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Фондом РСП управља Банка за развој Савета Европе.

Нови Сад, 10. март 2021. године