Читај ми

ОБИЛАЗАК ГРАДСКОГ ЦЕНТРА ЗА РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ

Уторак, 2. март 2021. године
12.00 часова
Алмашка улица бр. 4

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Дома здравља ''Нови Сад'' др Веселин Бојат и заменик генералног директора НИС а.д. Вадим Смирнов обићи ће амбуланту Дома здравља у Алмашкој улици бр. 4 која је реконструисана и адаптирана за потребе Градског центра за унапређење репродуктивног здравља, чије формирање су омогућили Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Републике Србије, Град Нови Сад и компанија НИС а.д. Нови Сад.

Центар ће имати локални и регионалн значај јер ће објединити активности за унапређење репродуктивног здравља и за подршку Програму спровођења популационе политике, а служиће и за едукацију здравствених радника и сарадника, просветних радника, ученика основних и средњих школа у Војводини који би у својим срединама спроводили адекватне активности, али и едуковали друге на том пољу.

Окосницу Центра ће чинити Школа за труднице, Саветовалиште за младе, јувенилни гинеколог, стоматолог, патронажне сестре опредељене за праћење раног развоја, а биће формирана три нова саветовалишта и то Школа родитељства, Школа за баке и деке и Саветовалиште за дојење.

Градски центар за унапређење репродуктивног здравља је основан под покровитељством Града Новог Сада са циљем да буде намењен целокупној заједници. У објекту је обезбеђен и простор намењен Удружењу Алмашана.

Нови Сад, 1. март 2021. године