Читај ми

ОБЕЗБЕЂЕН СМЕШТАЈ ЗА БЕСКУЋНИЦЕ

С обзиром на акутност проблема везаног за збрињавање бескућница у Новом Саду, била је неопходна ургентност при решавању истог, те је градска управа хитно приступила решавању смештаја за њих. На иницијативу градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, Центар за социјални рад Града Новог Сада и ЈП „Пословни простор“ потписали су данас Уговор којим је обезбеђено коришћење објекта у Гајевој улици бр. 2 за потребе смештаја бескућница које ће од вечерас, и у току целе зиме, имати могућност да буду збринуте на тој адреси која је знатно условнија од локације у Његошевој улици.

Бескућнице ће у том објекту боравити од 19.00 часова до 7.00 часова следећег дана, а током ноћи један радник Центра за социјални рад ће увек бити присутан у том објекту.

Простор где ће бескућнице моћи да преноће и склоне се са хладноће у овим зимским месецима потпуно је приведен намени, а кориснике ће запослени из Геронтолошког центра, који има Дневну прихватну станицу за бескућнице, упућивати на наведену адресу.

У исто време потписан је Уговор о коришћењу објекта у Темеринској улици бр. 6, који ће се након адаптације користити као трајно решење за овај проблем. Тренутно је у изради пројекат за његово опремање и привођење намени, јер је ентеријер у изузетно лошем стању. Након адаптације тај објекат ће испуњавати све услове за трајно решавање проблема са бескућницама у Новом Саду.

Нови Сад, 28. јануар 2014. године