Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНО 90 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКЕ БРИГАДЕ НОВИ САД

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић присуствовао је свечаном обележавању 90 година постојања Ватрогасно-спасилачке бригаде Нови Сад. Ова изузетно значајна јединица за Нови Сад и шире, у току свог рада и функционисања, у Граду Новом Саду интервенисала је више од сто хиљада пута, а само у последњих 10 година просечан број интервенција ове јединице у Новом Саду износи око 1250 пута годишње.

- Деведесет година Ватрогасне бригаде је прилика да укажемо на значај људи и институција који штите и чувају друге и који спашавају животе. Нови Сад је нажалост преживео неколико великих трагедија и пожари су однели бројне младе животе. То нам је велика опомена да морамо деловати превентивно, и улагати у безбедносне службе али и водити рачуна о заштитарским условима у свим објектима, и на свим местима где постоје ризици.У том процесу Ватрогасна бригада Нови Сад је имала и имаће важну улогу. Честитам  вам 90 година рада и желим вам да имате што мање реактивну улогу, већ да рад у области превенције буде ваш главни задатак – рекао је Владимир Стојковић и додао да ће Град увек пружити сву могућу подршку Ватрогасној бригади.

Приликом свечаности, Управа за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачка бригада Нови Сад уручила је признања  за изванредне заслуге на унапређивању ватрогаства и помоћ у раду ВСБ Нови Сад заслужним органима, организацијама и појединцима, а Град Нови Сад нашао се међу њима.

Нови Сад, 28. јун 2013. године