Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА НОВОГ САДА - ЂУРЂИЦ

Слава Града Новог Сада – Ђурђиц свечано је обележена у присуству бројних гостију у Градској кући. Домаћин, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић учествовао је у церемонији сечења славског колача и благосиљања славског жита. Церемонији је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки, сомборски и сегедински господин др Иринеј, а верски обред је одржао Епископ ваљевски господин Исихије уз саслужење новосадских свештеника.

- Као што сваки дом има свог заштитника, тако и наш град - наша велика породица, има свог заштитника Светог Георгија. Градска кућа је сувише мала да прими све којима је Нови Сад у срцу, различитих језика и вероисповести, али исте намере - да раде најбоље за свој град. Нека нас та љубав и слога и убудуће уједињују, јер само такви смо јачи и спремнији за све изазове. На овај велики празник за нас Новосађане, желим да поручим да нам је Ђурђиц снажан духовни темељ на коме настављамо даље да градимо и да развијамо Нови Сад, да градимо вртиће и школе, нове болнице, фабрике и цркве, да отварамо нова радна места... Нови Сад је био и биће град великог срца, Српска Атина и Европска престоница културе. Нека нам наш заштитник да снагу да истрајемо у савладавању свакодневних изазова, и да никада не посустанемо у борби за бољи живот грађана – рекао је градоначелник Милан Ђурић честитавши славу свим Новосађанима.

Претходно је, поводом заједничка славе свих Новосађана - празника Обновљења храма Светог великомученика Георгија, градоначелник Ђурић са председницом Скупштине Града Новог Сада Јеленом Маринковић Радомировић, сарадницима, представницима војске, јавног и културног живота Новог Сада, присуствовао светој архијерејској Литургији у Светогеoргијевском храму. Oвогодишњи кум славе града је генерални секретар Скупштине Аутономне покрајине Војводине др Никола Бањац, који се захвалио на указаној части и поверењу.

Нови Сад, 16. новембар 2022. године