Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА РОЂЕЊА МИКЕ АНТИЋА

Поводом годишњице рођења песника, новинара, публицисте и филмског ствараоца Мирослава Мике Антића, а у оквиру манифестације ''Антићеви дани'', делегацијa Града Новог Сада положилa je цвеће на гроб новосадског великана и код његове бисте у Дунавском парку. Њу су чинили члан Градског већа за културу Далибор Рожић и помоћница директора Културног центра Града Новог Сада Сунчица Марковић.

- Нови Сад може да буде поносан на великане који су оставили свој печат у историји града, а један од њих је Мика Антић. Град Нови Сад настоји да им на адекватан начин ода почаст, па радимо на томе да ''Антићеве дане'', манифестацију посвећену Мики Антићу, у будућности подигнемо на још виши ниво. Његова нематеријална заоставштина, нарочито његов књижевни опус, не само да је и данас занимљива и примамљива младим генерацијама, већ је и трајна инспирација уметницима. Сећајући се његовог лика и дела и желимо да допринесемо трајању те препознатљивости, јер су вредности које је Мика створио непролазне – нагласио је Далибор Рожић.

Манифестација "Антићеви дани" одржава се до 20. марта на више локација у Новом Саду, а програм је доступан на сајту Културног центра Новог Сада.

Нови Сад, 14. март 2023. године