Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПРЕВЕНЦИЈЕ ОСТЕОПОРОЗЕ

Поводом Светског дана превенције остеопорозе, на едукативном семинару, одржаном у Скупштини града, представљен је пројекат ' Превенција остеопорозе међу становништвом под ризиком на територији Града Новог Сада“ који, под покровитељством Градске управе за здравство, спроводи Институт за јавно здравље Војводине, а у сарадњи са Клиником за ендрокринологију, дијабетес и болести метаболизма, Специјалном болницом за реуматизам Нови Сад и Домом здравља Нови Сад. Тај пројекат има за циљ подизање нивоа свести и знања одраслог становништва о значају, превенцији, раном откривању и благовременом лечењу остеопорозе.

- Наша намера је да едукујемо грађане како да правилном исхраном и здравим начином живота смање ризик од појаве ове болести која погађа оба пола – истакла је на семинару члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић.

На иницијативу Међународне фондације за остеопорозу, а под покровитељством Светске здравствене организације од 1996. године 20. октобар се обележава као Светски дан превенције остеопорозе .

Нови Сад, 20. октобар 2009. године