Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН СПОРТСКИ ДАН У БЛОКУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом и чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином спортском  дану у  Блоку  који је уприличен низом различитих  спортских активности.

- Град Нови Сад је познат као град спорта и светских и успешних спортиста, град који негује све спортске дисциплине како у професионалном тако и у рекреативном смислу. И баш зато смо данас у Блоку да заједно подржимо ову племениту идеју и све грађане који ће учествовати у спортском такмичењу. Да би услови за бављење спортским активностима били бољи, Град се труди да улаже и унапређује спортске терене широм Новог Сада, а сами смо сведоци да данашње време, савремени начин живота и владавина технологије све више нас удаљава од физичке активности, и због тога је основни задатак свих нас да на све начине подстичемо и промовишемо физичку активност као једну од највиших вредности здравог стила живота, као што ви то данас чините, а Град Нови Сад наставиће активно да ради на унапређивању услова за тренирање и бављење спортом- рекао је градоначелник и захвалио домаћинима, из МЗ „Омладински покрет“, на успешној организацији.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста истакао је да је спорт веома битан сегмент нашег друштва и да се на тај начин спајају бенефити физичке активности, здравља и дружења.

Председник МЗ „Омладински покрет“ Чедо Громилић захвалио је Граду и Покрајинском секретаријату на подршци и истакао да Месна заједница организује низ манифестација са циљем да се грађани друже и уживају у слободном времену кроз разноврсне садржаје и активности.

Нови Сад, 11. мај 2024. године