Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Поводом Међународног дана медицинских сестара који се у целом свету обележава на данашњи дан, Удружење сценских уметника „Жеља“ организовало је у Амфитеатру СПЦ „Војводина“ свечаност под називом „Време похвала“ којој су присуствовале медицинске сестре Клиничког центра Војводине и Дома здравља „Нови Сад“, али и пензионисани здравствени радници као и ђаци и студенти медицине.

Присутне је, том приликом поздравио члан Градског већа за здравство др Драган Стајић истичући да је Дан медицинских сестара прилика да им се јавно захвалимо, искажемо поштовање и укажемо на њихову пожртвованост и значај.

- Било да помажу у доласку беба на свет, или да раде у црвеним зонама, или брину о најтежим болесницима и заједно са лекарима се боре за људске животе оне су стуб нашег здравственог система. Њихово опредељење да помажу слабима и болеснима и да сваког дана балансирају између изазова које такав посао носи и приватног живота мора бити препознато и уважено. Овом приликом као члан Градског већа за здравство, у име градоначелника Милоша Вучевића и у своје лично име желим да вам се најискреније захвалим за велику посвећеност и пожртвованост- изјавио је Драган Стајић честитајући медицинским сестрама њихов дан.

У оквиру програма о професији су говориле медицинске сестре Весна Имброњев и Сандра Спасић, а као поклон публици изведена је монодрама Еразма Ротердамског „Похвала лудости“, у режији Зорана Радуловића, а у извођењу глумице Жељке Јелић.

Нови Сад, 12. мај 2022. године