Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Поводом 1. марта, Међународног дана цивилне заштите у Градској кући одржана је заједничка свечана седница Штаба ЦЗ Јужнобачког управног округа и Града Новог Сада, а заменик градоначелника др Саша Игић и командант штабa Дарија Шајин примили су представнике Војске, Полиције, државних органа, представнике привредних друштава, организације, службе и појединце који су у претходном периоду, дали значајан допринос у акцијама заштите и спасавања људи и имовине.

- Град Нови Сад свакодневно обавља активности које су од великог значаја за систем заштите и спасавања, а једна од важнијих је надвишење Кеја, који ће, када буду завршени радови, штитити град од поплава. Доношњење дуго очекиваниог Закона о ванредним ситуацијама представља важно упориште за даљи рад у области цивилне заштите – истакао је заменик градоначелника и додао да се превентивним деловањем долази до најбољих резултата.

На свечаној седници уручено је 39 признања цивилне заштите заслужним појединцима који су вишегодишњим радом и залагањем дали допринос заштити и спасавању људи и материјалних добара.

Нови Сад, 1.03.2010.године