Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ЗАВОДА ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ СТУДЕНАТА

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовали су обележавању јубилеја - 55 година од оснивања Завода за здравствену заштиту студената у Новом Саду. Том приликом обележена је и слава Свети Сава у присуству многобројних гостију.

-Завод за здравствену заштиту студената је установа од велике важности за Град Нови Сад јер брине о здрављу око 77 хиљада младих људи, интелектуалаца који су на Универзитету Новог Сада као и на приватним факултетима града. Они су будућа елита ове земље и нама је из тог разлога веома важно да као Град улажемо у њихово здравље и да им пружимо максимум у здравственој заштити. Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем је доста инвестирао у ову установу, а неки од најважнијих пројеката су надоградња објекта, постављање дефибрилатора, набавка гинеколошког стола за студенткиње са инвалидитетом и друго – рекао је проф. др Золтан Хорват и честитао директору проф. др Веселину Дицкову и свим запосленима јубилеј и славу.

Директор Завода за здравствену заштиту студената проф. др Веселин Дицков се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу, проф. др Золтану Хорвату и Градској управи за здравство који су успели да препознају захтеве и потребе Завода, и како је рекао у сваком тренутку пруже неопходну подршку.

- Наша установа студентима пружа услуге поликлиничког типа, а овде су им и изабрани лекари. Близу 77 хиљада студената са Универзитета у Новом Саду и са приватних новосадских факултета овде добијају примарну здравствену заштиту, али напомињем да се и целокупна превенција одвија у нашем Заводу – истакао је директор проф. др Веселин Дицков који је током прославе уручио Захвалнице члану Градског већа проф.др Золтану Хорвату и начелници Градске управе за здравство др Мили Уверић – Радовић.

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је у име градоначелника Милоша Вучевића Захвалницу од Завода за здравствену заштиту студената и том приликом домаћинима честитао јубилеј и крсну славу.

- Желим вам да још дуги низ година и деценија радите овако успешно пружајући  здравствене  услуге за близу 80.000 студената, а са сигурношћу могу да кажем да ће Град Нови Сад наставити да вам пружа безрезервну подршку – нагласио је Александар Петровић.

Студeнтскa пoликлиникa у Нoвoм Сaду је oснована 1955. гoдинe кao oгрaнaк Студeнтскe пoликлиникe Бeoгрaдскoг Унивeрзитeтa, a кao сaмoстaлнa рaднa oргaнизaциja при Унивeрзитeту у Нoвoм Сaду, Студeнтскa пoликлиникa je oснoвaнa рeшeњeм Унивeрзитeтa у Нoвoм Сaду oд 1961. гoдинe. Дaнaс, Зaвoд зa здрaвствeну зaштиту студeнaтa Нoвoсaдскoг Унивeрзитeтa прeдстaвљa зaoкружeну цeлину сa службaмa кoje нajвeћим дeлoм зaдoвoљaвajу пoтрeбe здрaвствeнe зaштитe студeнaтa.

Нови Сад, 27. јануар 2016. године