Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ У СТРЕЉАШТВУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је програму обележавања  jубилеја - 50. година светског рекорда Десанке Перовић Пешут и медаља репрезентације са Светког првенства у стрељаштву 1970.  године у  Сједињеним Америчким државама. Тим поводом, емитован је видео запис о Десанки Перовић Пешут, њеним спортским  победама када је постала шампион света у гађању малокалибарском пушком из лежећег става. Такође је приказан и филм о Браниславу Лончару, изузетном спортисти и селектору репрезентације Југославије на Олимпијским играма у Сеулу 1988. године, Барселони 1992. године, Атланти 1996. године и Сиднеју 2000. године.

- Ово је изузетна прилика да се подсетимо времена када су наши спортисти освајали златна одличја и постављали нове светске рекорде. Тада је Десанка Перовић Пешут постала шампион у стрељаштву, а сем три златне, наши стрелци су у САД освојили и две сребрне и једну бронзану медаљу. Нови Сад је био и остао град спорта, град олимпијских, светских, европских и државних шампиона, а стрељаштво је један од најтрофејнијих спортова. Нека ово подсећање на њихова дела буде идеја водиља свим спортистима  и путоказ ка остварењу највиших циљева-рекао је Александар Петровић.

Обележавању јубилеја такође су присуствовали представници Стрељчког друштва „Нови Сад 1790“,  Стрељчког савеза Србије и Асоцијације спортских ветерана Новог Сада.

Нови Сад, 19. јун 2021. године