Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАТРОГАСНО - СПАСИЛАЧКИХ ЈЕДИНИЦА

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствоваo је пријему поводом обележавања Дана ватрогасно - спасилачких јединица. На данашњи дан 1834. године, министар унутрашњих послова Ђорђе Протић на захтев Милоша Обреновића, сачинио је и потписао "Уредбу о гашењу пожара", што је и време почетка организованог ватрогаства у Србији.

- На данашњи дан потребно је посебно скренути пажњу на храбре и пожртвоване људе који обављају овај тежак и одговоран посао. Потребно је свакодневно изражавати поштовање према њиховом залагању, а Град Нови Сад ће се потрудити да им помогне и створи боље услове за рад - изјавио је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић честитајући Дан ватрогасне службе.

Начелник Управе за Ванредне ситуације Бошко Пилиповић указао је на добру сарадњу ове Управе са Градом Новим Садом и изразио наду да ће се ускоро решити питање адекватне локације за изградњу новог савременог објекта, који ће омогућити ефикасније обављање посла будући да ће број интервенција ове године бити већи од 3 000, а у Новом Саду око 2 000 што је знатно више него претходних година.


Нови Сад, 7. новембар 2011. године

.