Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКИХ ЈЕДИНИЦА

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић присуствовао је пријему поводом обележавања Дана ватрогасно – спасилачких јединица у седишту Ватрогасно –спасилачке бригаде, где је уприличена и званична примопредаја ватрогасног возила – аутоцистерне, која је донација Града Новог Сада.

- Град Нови Сад чини максималне напоре да унапреди рад Ватрогасне бригаде, а наставићемо праксу да улажемо и у опремање полиције и све облике безбедности, јер се то већ показало као добро и ефективно. Град Нови Сад је набавио једно ватрогасно возило-аутоцистерну са ватрогасном опремом и за то је издвојено око 22 милиона динара. Такође, пре неколико месеци набавили смо и једно специјализовано путничко возило са опремом у вредности од 2 милиона динара, а у плану је и набавка још три специјализована путничка возила као и опреме. Надам се да ће ново ватрогасно  возило, као и теренско, утицати на поузданији и бољи рад Ватрогасне бригаде. Желим да ватрогасци имају што мање посла, али и да када буду морали да интервенишу, то раде на најбољи начин - изјавио је члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић честитајући Дан ватрогасне службе.

Начелник Управе за ванредне ситуације у Новом Саду Драган Цветићанин захвалио се Граду Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу на донацији ватрогасног возила – аутоцистерне капацитета 8 хиљада литара са пратећом опремом.

- Ова донација је плод изузетно успешне сарадње са локалном самоуправом за потребе припадника ватрогасно – спасилачке јединице и представља велики допринос нашем сигурнијем и поузданијем раду, што је свакако у интересу целокупне друштвене заједнице. Захваљујући улагањима Града Новог Сада и МУП-а у последњих неколико година издвојена су значајна средства за набавку опреме која је свакако допринела нашем раду – рекао је начелник Драган Цветићанин.

По речима команданта ватрогасно – спасилачке јединице Драгослава Клисуре, ватрогасно возило – аутоцистерна је изузетно модерно возило, најновије генерације чију је надоградњу радила фирма Ватроспрем из Београда, а конципирано је као возило за допремање веће количине воде на место интервенције. 

 

Нови Сад, 6. новембар 2015. године